Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli organizuje 16. međunarodni simpozij „Sport i zdravlje“. Simpozij će biti organizovan u četvrtak, 30.11. 2023. godine  u kongresnoj sali hotela „Mellain“.

Teme ovogodišnjeg simpozija su:

Tema 1: „Uloga i značaj profesije agenta / menadžera u sportu“,

Tema 2:  „Tjelesni i zdravstveni odgoj – razvoj i perspektive“.

Predavači / panelisti (tema 1): Uspješni i priznati agenti – menadžeri u sportu u košarci, rukometu i nogometu. Kroz panel raspravu prezentirat će u najvažnijim crtama profesije sa kojima se bave, dobre i manje dobre primjere iz prakse i poziciju sportskog agenta u budućnosti.

Predavači / panelisti (tema 2): Primjer uspješnog kreiranja sportske politike i praktične posljedice ustroja tjelesnog odgoja i sporta u Sloveniji. Tjelesna aktivnost i zdravlje – iskustva iz Srbije i Hrvatske.

Ovim putem želimo da Vas zamolimo da ovaj poziv i program simpozija proslijedite direktorima svih osnovnih i srednjih škola na Tuzlanskom kantonu kako bi nastavnicima Tjelesnog i zdravstvenog odgoja omogućili prisustvo na ovogodišnjem simpoziju. Prisutnim nastavnicima će biti uručeni certifikati o učešću / prisustvu na simpoziju.

Smatramo da će pozvani predavači i njihova iskustva uveliko doprinijeti unapređenju znanja i usavršiti kompetencije svih učesnika simpozija.

U prilogu ovog Poziva nalazi se PROGRAM ovogodišnjeg simpozija.

 

S poštovanjem,

Dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport

Prof.dr. Vlatko Šeparović

       

 

 

 
Translate >>