Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, 24.05.2024. godine upriličeno je potpisivanje Sporazuma o naučno-stručnoj i pedagoškoj saradnji između Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i Centar za Fitness i Rehabilitaciju “Skolioza” Doboj Jug. Potpisivanju su pristupili prof.dr. Vlatko Šeparović, dekan Fakulteta i MA Adis Bekrić, osnivač i vlasnik Centraa te također alumnista Fakulteta.

Potpisani sporazum definiše zajednički interes i želju za uspostavljanje različitih vidova saradnje na polju realizacije zajedničkih interesa u oblastima djelatnosti Fakulteta kao i personalnog trening studija Centar za Fitness i Rehabilitaciju Skolioza.

Poseban oblik saradnje strana u sporazumu odnosi se na organizovanje i izvođenje praktične nastave za potrebe studenata Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.

Također, potpisnici Sporazuma će međusobno sarađivati kroz različite vidove saradnje, a posebno kroz:

– realizaciju projekata koji su od interesa za unapređenje tjelesnog odgoja i razvoj sporta;

– realizaciju projekata koji su osmjereni na edukaciju, obrazovanje i usavršavanje u oblastima interesa za obje institucije;

– razmjenu akademskog i stručnog osoblja u redovnim i posebnim edukativnim i trenažnim procesima u kojima strane učestvuju;

– učešće studenata Fakulteta i članova u realizaciji obostrano iskazanih programskih sadržaja;

– organizovanje zajedničkih seminara i radionica;

– druge vidove saradnje od zajedničkog interesa.

 
Translate >>