Danas je na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, a povodom 7.aprila Svjetskog dana zdravlja, jedna sjajna i vrlo motivisana ekipa iz Crveni križ Tuzlanskog kantona, Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Nutricionistički centar NutriSano i Panta Rei, organizovala javno – zdravstvenu akciju pod nazivom “Moje zdravlje, moje pravo” koja je posvećena našim sugrađanima treće životne dobi.

Uz predavanja koja su tretirala, prevenciju padova osoba treće životne, prvu pomoć kod padova, te savjete za ishranu naših sugrađana u trećoj životnoj dobi, održana je i radionica na kojoj su naši posjetioci mogli da se testiraju na rizik od pada i provjere kvalitetu svog sistema za kretanje.

Veliko hvala gradonačelniku Tuzle Zijad Lugavic, ministrici zdravstva TK g. Dušanki Bećirović, Mreži aktivog starenja i svima onima koji su izdvojili današnju, prelijepu, subotu kako bi podržali jednu ovakvu, izuzetno korisnu, akciju sa raznovrsnim predavanjima, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života naših sugrađana treće životne dobi.

 
Translate >>