1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Fakultet za tjelesni odgoj i sport
2 oktobar 1
e-učenje
Učenje na daljinu
Potpisivanje sporazuma o saradnji između FTOiS-a i OKK "Sloboda" Tuzla
Međunarodni simpozij
"Sport i zdravlje"
Međunarodni simpozij
"Sport i zdravlje"
Sastanak sa ministrom za kulturu, sport i mlade
Nastava skijanja
Bjelašnica
Nastava
Ritmičko sportska gimnastika
Dijagnostika
Testiranje motoričkih sposobnosti

Košarkašica Razija Mujanović posjetila Fakultet za tjelesni odgoj i sport


Košarkašica Razija Mujanović posjetila Fakultet za tjelesni odgoj i sport

Fakultet za tjelesni odgoj i sport akademsku 2022./2023. godinu posvetio je obilježavanju važnih jubileja, 20 godina od osnivanja Fakulteta kao samostane organizacijske jedince Univerziteta u Tuzli i 60 godina akademske edukacije u oblasti sporta i fizičke kulture.

Dio prostora Fakulteta, koji posjećuje veliki broj djece, građana i studenata, od danas je dodatno uređen sa prezentacijom sportske karijere Razije Mujanović. Centralni prostor na Fakultetu posvećen je najuspješnijim sportistima Bosne i Hercegovine, Mirzi Delibašiću i od danas Raziji Mujanović.

Uz fotografiju Razije Mujanović hronološki su pobrojani njeni rezultati i uspjesi u karijeri među kojima se ističe pet titula evropske klupske prvakinje, a u reprezentativnoj karijeri, medalje na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Evropskim prvenstvima, kao i priznanje za najbolju evropsku košarkašicu u tri sezone i na kraju izbor u FIBA Kuću slavnih 2017. godine.

raza1

Razija Mujanović je tokom posjete fakultetu porazgovarala sa studentima Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i izrazila zadovoljstvo što Fakultet ovom gestom promovira i motivira mlade ljude da se uz disciplinu i velika odricanja mogu ostvariti veliki međunarodni sportski rezultati i iz relativno male sredine kao što je Tuzla. 

Fakultet za tjelesni odgoj i sport će nastaviti da svojim aktivnostima i uz programe edukacije u sportu, promovirati velike sportiste i njihove rezultate, ali i fizičku kulturu u najširem obliku, a od danas je proslavljena košarkašica Razija Mujanović naš važan partner u budućim projektima.  


 

Promo upisna politika

Oglasne ploče