1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Fakultet za tjelesni odgoj i sport
2 oktobar 1
e-učenje
Učenje na daljinu
Potpisivanje sporazuma o saradnji između FTOiS-a i OKK "Sloboda" Tuzla
Međunarodni simpozij
"Sport i zdravlje"
Međunarodni simpozij
"Sport i zdravlje"
Sastanak sa ministrom za kulturu, sport i mlade
Nastava skijanja
Bjelašnica
Nastava
Ritmičko sportska gimnastika
Dijagnostika
Testiranje motoričkih sposobnosti

Saradnja između Gimnazije "Ismet Mujezinović" Tuzla i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport


Na inicijativu Mirhe Stijepić, prof.Bosanskog jezika i književnosti, započela je suradnja između dvije odgojno – obrazovne ustanove na Tuzlanskom kantonu, između Gimnazije „Ismet Mujezinović“ Tuzla i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.

Sa istom željom, da približimo interdisciplinarnost nastavnih predmeta u školi, kroz interaktivno učenje, kako učenika tako i studenata, za zabavnije i više praktično upoznavanje i savladavanje nastavnog gradiva. Istovremeno smatrajući sve navedeno, kao način preventivnog djelovanja u osposobljavanju za rad budućeg nastavnog kadra, profesore tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Stoga je projektom, pod nazivom: „Jezik i pokret u pozitivnom razvoju ličnosti“....


omogućena suradnja prije svega učenicima i studentima, a potom i nastavnicima. Projekat čija se realizacija odvija u više djelova između ostalog obilježen je i 28.03.2019. godine kroz ogledni sat iz predmeta Bosanski, hrvatski i srpski jezik i književnost, na kojemu je prikazana nastavna jedinka pod nazivom „Korelacija predmeta Bosanski, hrvatski i srpski jezik i književnost i Tjelesni i zdravstveni odgoj u nastavi“ u prostorijama Gimnazije „Ismet Mujezinović“ u Tuzli. Povodom čega je upriličena srdačna dobrodošlica i domaćinsko gostoprimstvo, nastavnom osoblju Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, prodekanu za nastavu i studentska pitanja prof.dr.sc.Dževadu Džibriću i profesorima sa uže naučne oblasti „Bazične i primijenjene kineziološke discipline“, prof.dr.sc.Almiru Atikoviću i prof.dr.sc.Amri Nožinović Mujanović i MIOS-u kojeg je predstavljala gospođa Edina Malkić.

Ogledni sat pružio je priliku za izražavanjem učenika i studenata o samoj temi, na mnogo zanimljivih načina, neki od njih su igra „Gospođa Membli“, kroz koju je zamišljeno da se učenici uvedu u rad (kao zagrijavanje/što imamo i u sportu), zatim igrokaz „Ašiklijski elif – ba“, spoj tradicije i ljubavi (što u sportu izražavamo kroz ples), studenti su kroz narodne igre Bosne, Hrvatske i Srbije predstavili običaje naroda, govorom tijela, i prikazali tradiciju na moderan način (što učenici realizuju kroz poeziju, pjesmu, književna djela/Dramu), istaknuta je važnost spomenutih nastavnih predmeta i nadasve veza između jezika i sporta, a što je na kraju samog oglednog sata odjeknulo zadovoljstvom, radošću i veseljem svih učesnika projekta.

viber image 2019 03 28 15.32.30 234

viber image 2019 03 28 15.32.24 4viber image 2019 03 28 15.32.24 45 viber image 2019 03 28 15.32.29 54235

Promo upisna politika

Oglasne ploče